Hiddink ziet rolmodel in Arshavin

Olga (Nuongirl)
Guus Hiddink heeft gezegd dat hij het goed vindt voor het Russische voetbal dat spelers als Andrei Arshavin en Roman Pavlyuchenko het goed doen in de Premier League.

Hiddink, naast interim-trainer van Chelsea ook bondscoach van het Russische nationale elftal, zei dat tijdens een persconferentie. "Voor jonge spelers zijn die jongens een rolmodel. Als je hard werkt en goed opgeleid bent op de sportacademie of bij een club, dan kun je een heel goede toekomst hebben."

Hiddink maakte tijdens de persconferentie in Moskou een even opvallende als grappige verspreking. Hiddink sprak over aanvaller Andrei Arshavin zijnde speler van The Blues. "Hij is zowel in fysiek als mentaal opzicht een sterke speler. Ik sprak gisteren met hem. Hij is heel blij dat hij in Engeland speelt. En hij ontwikkelt zich snel tot een van de leiders van Chelsea...", aldus de verspreking van Hiddink. Hij voegde er aan toe dat hij Arshavin wel graag bij Chelsea had willen hebben.

Hiddink is in Rusland om zich met de nationale ploeg voor te bereiden op de WK-kwalificatieduels met Azerbeidzjan in Moskou en de uitwedstrijd tegen Liechtenstein.