Platje gaat voor bekerfinale in Rotterdam

Sjors (Sj0rSz)
Melvin Platje is zonder twijfel de meest succesvolle invaller van dit seizoen. De aanvaller van FC Volendam trof tijdens diverse invalbeurten al vijf keer doel.

Platje wist eigenlijk al langer dat hij een aanvaller zou worden, omdat hij verdedigen maar niks vond. "Verdedigen vind ik vreselijk, serieus. En eigenlijk hebben we dat allemaal in de familie. Mijn twee broertjes, Davy en Mitchell, spelen ook voorin en mijn vader was ook altijd spits. Laat anderen het vuile werk maar opknappen, dan maken wij het wel af, haha," liet hij in een reactie weten.

De eerste voetbalinkomsten kreeg Platje overigens van zijn opa. "Voor elk doelpunt dat ik in de jeugd maakte, gaf mijn opa me twee gulden. Maar na een paar weken stopte hij daarmee. Op sommige zaterdagen moest hij aan het eind van de wedstrijd wel veertien gulden afrekenen. Dat waren dus mijn eerste voetbalinkomsten."

FC Volendam doet dit seizoen in elk geval goede zaken in het toernooi om de KNVB beker. In de halve finale treft de ploeg uit het Palingdorp sc Heerenveen. "Wat ik ervan hoorde, wil de hele familie mee. Het zou zomaar kunnen dat we dan 35 man meenemen naar de Dijk. Die wedstrijd is natuurlijk een toetje, maar nu willen we ook méér. De finale in De Kuip, dat zou het seizoen helemaal af maken."