Jaliens gelooft in landstitel AZ

Sjors (Sj0rSz)
Kew Jaliens is er van overtuigd dat AZ dit seizoen met de landstitel aan de haal gaat. Twee jaar geleden ging het op het laatste moment mis voor de ploeg van trainer Louis van Gaal. Dit jaar lijkt het echter te gaan lukken.

"Ik voel dat we mentaal heel erg zijn gegroeid in vergelijking met toen. In de week voorafgaand aan die laatste wedstrijd tegen Excelsior gingen veel jongens in de selectie twijfelen. Misschien lukt het wel niet, zeiden ze. Nu zijn we heel standvastig in ons geloof dat we iedere wedstrijd gaan winnen. De tegenslagen van de afgelopen twee jaar hebben ons sterker gemaakt. Ik hoop dat we met zoveel mogelijk punten voorsprong kampioen worden, om te laten zien dat we echt de beste zijn", liet Jaliens in een reactie weten.

Jaliens is aan zijn vijfde seizoen in Alkmaarse dienst bezig. Hiermee is de verdediger ook de langstzittende speler uit de selectie van Van Gaal. Vorig seizoen werd de verdediger als aanvoerder aangezien. Zijn taak was destijds om de losbandige selectie weer in het gareel te krijgen. "Er ging veel fout, ook buiten het veld. Jongens die niet speelden hadden het moeilijk met zichzelf en lieten dat merken op trainingen. Daarin namen ze anderen mee. Ik was op dat moment degene die moest optreden, maar daarmee werd van mij wel iets gevraagd wat ik niet gewend was. Ik stond meer bekend als een 'peoplemanager', maar ik heb het geaccepteerd en ben daar gaandeweg ook in veranderd. Er zijn harde woorden gevallen bij AZ."