'Makélélé stopt na dit seizoen'

Sjors (Sj0rSz)
Claude Makélélé heeft in de Spaanse krant AS bekend gemaakt dat hij het na dit seizoen voor gezien houdt in het profvoetbal. De 36-jarige middenvelder speelt momenteel voor Paris Saint-Germain en kwam in zijn carričre uit voor clubs als Real Madrid en Chelsea.

Tegenover het Spaanse medium zegt Makélélé dat hij volgend seizoen bij PSG aan de slag zal gaan als technisch directeur. "Ik stop aan het einde van dit seizoen", aldus de verdedigende middenvelder. "Ik zal bij PSG blijven om er als sportief directeur te gaan werken."

Makélélé is blij dat de club uit Parijs dit seizoen eindelijk weer eens een keer meedoet om de titel in Frankrijk. "Toen ik hier kwam, ging het slecht met de ploeg en bevond men zich voor de poorten van de Ligue 2. Ik ben blij dat ik heb kunnen helpen, maar in juni hang ik mijn schoenen aan de wilgen. Het is tijd om de jeugd de ruimte te geven."

Makélélé brak in de jaren negentig door bij FC Nantes. Na een seizoen Olympique Marseille vertrok hij naar Spanje, waar hij voor Celta de Vigo en Real Madrid zou spelen. Tussen 2003 en 2008 verdedigde de in Kinshasa geboren middenvelder de clubkleuren van Chelsea.