Armstrong: "Giro d'Italia is haalbaar"

Sjors (Sj0rSz)
Lance Armstrong is van mening dat hij begin mei gewoon aan de start van de Giro d'Italia kan verschijnen. De Amerikaan deed deze uitspraak enkele dagen na zijn valpartij in de Spaanse etappekoers Castilla y Léon.

"De mensen twijfelen over mijn deelname in de Giro, die al over vijf weken begint. Ik denk echter dat de Giro haalbaar is," liet Armstrong in een reactie weten. "Ook als ik niet goed voorbereid aan de start van de Giro kom, dan kan ik deze race zien als voorbereiding op andere wedstrijden. Ik kijk nog steeds ontzettend uit naar de Ronde van Italië."

The Boss kwam afgelopen maandag, tijdens de Spaanse rittenkoers Castilla y Léon, ten val. Hierbij brak de renner van Astana zijn sleutelbeen. Nader onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat er verschillende stukjes bot zijn afgebroken.

Armstrong zal nu een operatieve ingreep ondergaan, waarbij een plaatje wordt ingebracht om het gebroken sleutelbeen te stabiliseren. Hierdoor kan de Texaan een aantal weken niet in actie komen en zal dus ook geen wedstrijden rijden.