FC Zwolle en Everse in de wachtkamer

Sjors (Sj0rSz)
Over drie weken doet de arbitragecommissie van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) uitspraak in het conflict tussen FC Zwolle en voormalig trainer Jan Everse. De zaak kwam gisteravond in Zeist aan bod.

Drie weken geleden werd Everse door de clubleiding van FC Zwolle op non-actief gezet. De commissie kon gisteravond al voorzichtig concluderen dat de communicatie tussen beide partijen hier en daar tekort schoot. De oefenmeester heeft nooit een waarschuwing ontvangen en verschillende incidenten rondom de beste man waren nooit schriftelijk vastgelegd.

Met die incidenten refereerde de commissie naar de dag dat Everse met voetbalschoenen over het tapijt liep. Ook zou hij zijn auto een keer foutief geparkeerd hebben. Tijdens het beruchte bitterballen-incident zou de trainer zelfs fysiek contact met een medewerker van de Zwollenaren hebben gehad.

Mocht het contract van Everse inderdaad worden ontbonden, dan eist hij een vergoeding van 250.000 euro. FC Zwolle houdt zich echter vast aan het bedrag wat in het contract is opgenomen. Die bedraagt 75.000 euro, wat fors minder is dan het geëiste bedrag van de trainer.

De directie van FC Zwolle is echter niet van plan om te betalen, want Everse zou zelf verantwoordelijk zijn voor de breuk. Één ding is in elk geval zeker. Een comeback van de Rotterdamse trainer bij de ploeg uit de Jupiler League is niet aan de orde.

Een verslag van de arbitragezaak is op de supporterssite van FC Zwolle na te lezen.