[NBA] Bulls stap dichterbij play-offs

Ermin (TheClown1)
De Chicago Bulls hebben een overwinning geboekt op een directe tegenstander in de Eastern Conference. De Detroit Pistons werden met 99-91 verslagen in het United Center.

De Bulls, ooit oppermachtig met Michael Jordan en Scottie Pippen, staan op dit moment op de achtste plaats in het oosten. Deze plek heeft hun recht op deelname aan de play-offs. Met 34 overwinningen en 38 verloren wedstrijden blijft het spannend voor de heren uit de windy city. De Pistons hebben eveneens 34 overwinningen maar slechts 36 verloren wedstrijden. Hierdoor behouden de Pistons hun zevende plaats in het oosten.

Kirk Heinrich mocht starten en bewees nogmaals zijn bijnaam eer aan. Captain Kirk was goed voor 24 punten en acht assists. John Salmons, die overkwam van de Sacramento Kings, speelde uitstekend voor de Bulls. Hij liet zestien punten en zes rebounds noteren. Tyrus Thomas scoorde achttien punten en pakte twaalf rebounds. Joakim Noah pakte tien rebounds en scoorde vijftien punten.

Bij de Pistons was Tayshaun Prince goed voor twintig punten en zes assists. Kwame Brown, ooit als first pick gekozen door Jordan als eigenaar van de Washington Wizards, speelde teleurstellend. Ondanks het feit dat Brown elf rebounds pakte, kon hij slechts vijf punten scoren. Will Bynum, niet te verwarren met Andrew Bynum van de Los Angeles Lakers, scoorde twintig punten en gaf negen assists.