[NHL] Flames op dreef

Denny (nyny83)
De Calgary Flames hebben hun thuiswedstrijd tegen de Detroit Red Wings gewonnen. Mede dankzij de matig keepende Chris Osgood pakten zij in de eerste twee perioden een 3-0 voorsprong die ze in het vervolg niet meer uit handen gaven.

Chris Osgood werd halverwege de tweede periode van het ijs gehaald nadat hij drie goals had doorgelaten. Dion Phaneuf scoorde uit een vrij eenvoudig schot vanaf de blauwe lijn. Verder scoorden Jamie Lundmark met een schot van de zijkant dat slechts half gekeerd werd door Osgood en scoorde Mike Camalleri door van achter het doel de puck tegen de achterkant van Osgood's been aan te tikken. De overige twee goals werden door Curtis Glencross en Craig Conroy gemaakt, maar toen had Ty Conklin de plaats van Osgood al ingenomen. Voor Detroit scoorden Pavel Datsyuk, Johan Frantzen en Jiri Hudler. Flames-goalie Mike Kiprusoff maakte 30 reddingen.

De Flames zijn de laatste tijd goed op dreef. "We willen nu blijven winnen en proberen alsnog de divisie-titel te pakken voor meer thuisvoordeel in de play-offs," liet center Conroy weten. Cammalleri verklaarde de overwinning als volgt: "We speelden aggressief in de buurt van het net en kregen daardoor een aantal mooie rebounds."

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Calgary FlamesDetroit Red Wings5-3
Florida PanthersCarolina Hurricanes2-3 (OT)
Philadelphia FlyersNew Jersey Devils4-2