Opgeroepen King weer terug bij Spurs

Olga (Nuongirl)
Het oproepen van Tottenham Hotspur-verdediger Ledley King door bondscoach Fabio Capello voor de wedstrijden van Engeland tegen Slowakije en Oekraïne deed een hoop stof opwaaien in Engeland. Spurs-manager Harry Redknapp vond het onverantwoord dat King was geselecteerd, terwijl hij door een zware knieblessure niet kan trainen.

De situatie kreeg vandaag een aparte wending toen bekend werd dat King weer zou terugkeren naar zijn club Tottenham Hotspur. De Engelse voetbalbond FA heeft het nieuws omtrent de 28-jarige verdediger inmiddels bevestigd. "Ledley King is teruggekeerd naar Tottenham Hotspur om daar gedurende de interlandbreak verder te werken aan zijn herstel. Dit is een gevolg van een discussie en de afwegingen door de medische staf van zowel zijn club als de nationale ploeg", aldus een statement van de FA.

"Beide partijen zijn het erover eens dat het voor de speler het beste is om zijn individuele trainingsprogramma bij zijn club voort te zetten. Hij zal daarom geen rol meer spelen in de voorbereiding van Engeland op de oefenwedstrijd tegen Slowakije en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oekraïne."