Moreno hoopt tegen NAC weer te kunnen spelen

Olga (Nuongirl)
Hector Moreno maakte voor de winterstop samen met ploeggenoot Niklas Moisander veel indruk in de verdediging van AZ. Een gebroken middenvoetsbeentje gooide echter roet in het eten voor de 21-jarige Mexicaan.

Moreno verscheen sinds 13 december niet meer binnen de lijnen vanwege die blessure, maar is nu zo goed als fit en hoopt binnenkort weer te kunnen voetballen. "De breuk in mijn voet is geheeld, nu moet ik alleen lichamelijk nog honderd procent fit worden", zegt de verdediger op het digitale thuis van AZ. "Ik hoop volgende week weer wat met de groep mee te trainen. Dat is lang geleden, dus ik heb er veel zin in."

"Het is de eerste keer dat ik zo zwaar geblesseerd ben geraakt", aldus de jonge Mexicaan. "Ik ben in korte tijd een stuk volwassener geworden. Ik besef dat ik vanaf nu meer zal genieten van het voetbal. Zelf hoop ik stiekem mijn rentree te maken in de uitwedstrijd tegen NAC Breda, maar die komt misschien nog te vroeg. Anders lijkt het me mooi om er tegen Vitesse weer bij te zijn."