[IndyCar] Doornbos zesde op tweede testdag

Peterselieman
Will Power heeft maandag bij de tweede en laatste testdag van de IndyCars op Barber Motorsports Park de snelste tijd gereden. De Australiër kwam tot een tijd van 1.09.455 en bleef daarmee de concurrentie ruim voor. Robert Doornbos kwam tot 1.10.022 en een zesde plaats.

Power rijdt bij het team van Penske in de plaats van Helio Castroneves die momenteel terecht staat wegens belastingontduiking. De Australiër valt daarom in voor de voormalig Indy 500-winnaar en gaat waarschijnlijk de seizoensopener in St. Peterburg op 5 april ook rijden.

Ik ben bezig met de voorbereidingen alsof ik het gehele seizoen zal racen. De rechtszaak is iets dat buiten mij om gaat. Ik doe mijn best en ik sta er als de situatie mij daar toe noodzaakt," aldus Power die weet dat hij zijn stoeltje aan Castroneves af moet staan als hij weer terug is. Op Barber Motorsports Park eindigde de Australiër de dag voor Dario Franchitti en Ryan Briscoe.

Doorbos reed zondag nog naar de tweede tijd, gisteren werd hij zesde. "Het was een goede testdag voor ons", aldus Doornbos die net achter zijn Newman/Haas/Lanigan-teamgenoot Graham Rahal eindigde. "Doordat we een paar grote veranderingen aan de auto hebben aangebracht, begonnen we de dag iets later. We waren namelijk nog niet helemaal klaar met het aanpassen van de wagen toen de testdag begon. Doordat de veranderingen aan de wagen zo groot waren, voelde ik me vandaag geen moment echt op mijn gemak in de auto. Ik ging ook niet sneller dan gisteren, dus we zijn ons maar op andere dingen gaan richten. Over het geheel genomen was wel een goede test voor ons. We hebben erg veel geleerd."