Schaars wil langer bij AZ blijven

Sjors (Sj0rSz)
AZ hoeft zich vooralsnog geen zorgen te maken over een mogelijk vertrek van Stijn Schaars. De middenvelder heeft het prima naar zijn zin bij de Alkmaarse formatie en is zelfs voornemens zijn huidige contract te verlengen.

"Ik ben intern met AZ al bezig om met elkaar te verlengen," aldus een tevreden Schaars. "De Champions League is mooi en sluit goed aan bij mijn ambities. Bovendien heb ik veel te danken aan AZ. Ik denk niet dat ik naar een club ga waar ik 80 procent kans maak niet te spelen. Ik heb al genoeg toegekeken."

Schaars denkt overigens niet dat het aanstaande kampioenschap voor AZ tot een leegloop van spelers zal gaan leiden. "Misschien hebben wij net als het Ajax van Louis van Gaal ook wel spelers die een grote carrière krijgen, maar dat weet je alleen achteraf. We hebben een bepaalde lichting die elkaar raakt. We hebben veel tegen en met elkaar gespeeld met België en Nederland en zo."

De middenvelder liet ook nog weten dat de fans van AZ behoorlijk kritisch zijn geworden. "Het publiek is zo verwend geraakt. We hebben in de Eredivisie 25, 26 wedstrijden niet verloren. We werden uitgefloten na de 0-0 tegen Feyenoord. Het verwachtingspatroon ligt heel hoog en is veranderd."