[F3 Euro] Waldschmidt en Van Dam testen goed

Peterselieman
Henki Waldschmidt en Carlo van Dam hebben tijdens de eerste testdagen van de Formule 3 Euroseries dit seizoen naar behoren gepresteerd. Waldschmidt kwam op de eerste testdag in Estoril tot een derde tijd en werd op dag twee achtste. Van Dam eindigde als dertiende.

"Ik ben tevreden over de progressie die het team deze winter geboekt heeft", aldus Waldschmidt die dit jaar wederom voor SG Formula zal rijden. "Het is nog te vroeg om te juichen, maar in vergelijking met vorig jaar hebben we al best wat tijdwinst gevonden. Vorig jaar startte ik het seizoen met een nieuw team en zonder ervaring, maar nu kunnen we gericht verder bouwen op de fundering die we in 2008 hebben gelegd. Hoewel je tijdens een test de tijden nog niet echt met elkaar kunt vergelijken, voel ik wel dat we op de juiste weg zitten!"

Van Dam stapte in bij het nieuwe Kolles & Heinz Union-team en was tevreden met de eerste indrukken. "Kolles & Heinz Union is een nieuw team en de test in Portugal was ons debuut. We hebben erg veel geleerd tijdens deze test, maar we deden zeker nog niet mee om de snelste tijden. In de laatste sessie, op donderdagmiddag, verkleinden we het gat met de kop tot een seconde en eindigde ik met een 1.33.428 als dertiende van de in totaal 26 auto's. We hebben, dat is duidelijk, nog veel werk te verrichten. Maar het goede nieuws is dat we in Portugal konden concluderen dat we ook nog veel uit onze auto moeten kunnen halen, want er valt nog van alles te verbeteren. Het team maakt in ieder geval een plezierige indruk op me, de eerste kennismaking was goed."