Vertonghen: "Liefst verder ontwikkelen bij Ajax"

Niels (DerMeister)
Jan Vertonghen heeft het prima naar zijn zin bij Ajax. De Belg hoopt zich nog een paar jaar door te kunnen ontwikkelen in Amsterdam.

"Ik ben pas 21", begint Vertonghen in Sport aan Tafel op Eredivisielive. "Ik heb het gevoel dat er nog rek in zit. Ik hoop me nog een paar jaar door te kunnen ontwikkelen bij Ajax en dan misschien ooit nog de stap te kunnen maken."

Vertonghen ziet zelfs een eeuwig verblijf bij Ajax tot de mogelijkheden. "Als dat niet zo is, dan is Ajax prima. Ik ga niet voor de kleinere teams naar naar het buitenland. Wat voor teams? Niet bijvoorbeeld naar een club als Wigan. Everton? Dat is wel een goede club, die staan zes in Engeland", aldus Vertonghen, die sowieso fan is van de Premier League.

De verdediger van Ajax vervolgt:"Het tempo in Engeland is mooi. Je kan naar elke wedstrijd kijken. Engeland ademt voetbal. Ik ben er nog nooit geweest om te kijken, helaas."

Over de kritiek op Marco van Basten dat hij niet goed zou communiceren is Vertonghen helder. "Naar ons is hij altijd heel duidelijk. Hij bewijst het tegendeel over wat gezegd is in de media. Hij praat veel. Ik werk in ieder geval prettig samen met hem. Over wat? Over posities, vertrouwen en verbeterpunten."

Vertonghen gaat verder: "Ik vind dat hij het goed doet. Hij brengt het perfect over. Misschien komt het er naar de buitenwereld anders uit, maar wij hebben andere ideëen in de groep."