Burley: "Oranje is uitstekend"

Olga (Nuongirl)
George Burley , de bondscoach van Schotland, heeft gezegd dat zijn spelers klaar zijn voor het WK-kwalificatieduel van aankomende zaterdag tegen het Nederlands elftal.

"Oranje is uitstekend, maar onze spelers zijn volledig opgeladen. Het is duidelijk: de wedstrijd is belangrijk voor beide landen. Wint de gastheer, dan is het WK in Zuid-Afrika voor Oranje wel erg dichtbij. Maar mochten wij iets meepikken uit Amsterdam, dan is alles weer open."

"We zijn ons er heel goed van bewust hoe lastig Oranje is. Het aantal uitstekende spelers aan jullie kant is groot. Maar heel weinig landen weten in Nederland drie punten te pakken. Aan de andere kant: ik wéét hoe opgeladen mijn spelers zijn. En we willen de wereld laten zien hoe góed we eigenlijk zijn," aldus de bondscoach van de Schotten. "Dat het met onze passie wel snor zit, weet iedereen. Onze ‘Never say die’-houding is bekend. Maar sinds ik de leiding heb, wil ik mijn spelers óók op technisch gebied goed voor de dag laten komen. Daar werken we hard aan. Ik bewonder de Nederlandse voetbalstijl en heb enorm veel respect voor Bert van Marwijk en zijn elftal. Het wordt een fantastisch duel. Zeker omdat ik weet dat we voor verrassingen kunnen zorgen. We raken bovendien echt niet geïntimideerd door reputaties; we komen voor de winst."