'Stekelenburg opstellen en daarna verkopen'

Ermin (TheClown1)
Eddy Pieters Graafland is een van de keepers die bij zowel Ajax als Feyenoord gekeept heeft. De huidige keeper van Feyenoord behoort ook tot dat groepje keepers. Eddy PG won in 1970 de Europa Cup I met Feyenoord. De geboren Amsterdammer zegt dat het keepersvak drastisch veranderd is in de veertig jaren.

Jazeker, keepers moeten tegenwoordig veel met hun benen kunnen. Dat komt door al die vreselijke terugspeelballen van laffe verdedigers. Keepers die niet tweebenig zijn, vallen door de mand. Henk Timmer is een goed voorbeeld. Als hij uittrapt met zijn linker vliegt de bal meestal over de zijlijn.

De keuze van Ajax-coach Marco van Basten is begrijpelijk voor de 47-voudige international. “Ik was aanvankelijk voorstander van Stekelenburg, maar sinds zijn rentree heeft hij ballen doorgelaten die een keeper van Ajax 1 niet mág doorlaten. Vermeer heeft juist een sterkte indruk op me gemaakt,” aldus Pieters Graafland.

De legendarische doelman, die eenmaal met Ajax en viermaal met Feyenoord landskampioen werd, heeft ook een oplossing voor de keepersproblemen bij Ajax. De status van Oranje-keeper Stekelenburg is hoger. Misschien is het de oplossing om hem tot de zomer op te stellen om vervolgens te verkopen.