Schaars: "We waren slordig"

Olga (Nuongirl)
Het was meer dan een half jaar geleden dat AZ er niet in slaagde te scoren in een competitieduel. Gisteren wist Feyenoord daar een einde aan te maken door het doel schoon te houden. Volgens Stijn Schaars speelde AZ te slordig.

"We waren slordig en we leden te veel balverlies," zo meldde AZ-middenvelder tegenover Elf. "We speelden te gehaast en dan kun je het duel niet bepalen. Wat wij in de eerste helft lieten zien, mag niet gebeuren."

"We zijn niet in paniek geraakt in de rust. We weten dat we kwaliteit hebben en zijn blijven zoeken naar een doelpunt. Het tempo ging omhoog, waardoor er een ritme ontstond, meer swung. Jammer dat het ons geen overwinning heeft gebracht. Het was allemaal net-niet, maar dat kan een keer gebeuren."

Schaars heeft nog steeds het volste vertrouwen in het kampioenschap, maar de middenvelder is van mening dat het publiek niet op hol moet slaan. "Nee, wij hebben nog altijd negen punten voorsprong en hebben weer niet verloren. Maar het is niet normaal wat de mensen van ons verwachten. We moeten ze weer een beetje 'down to earth' brengen."