Van Grinsven tevreden man

Olga (Nuongirl)
FC Den Bosch deed vanmiddag goede zaken in strijd om een ticket voor de play-offs om promotie en degradatie. De Bosschenaren wonnen van streekgenoot TOP Oss (2-1). Trainer Jan van Grinsven was een tevreden man.

"Ik feliciteer TOP Oss nog met het behalen van de periodetitel", zei de trainer na afloop. "Over een aantal weken nemen wij de felicitaties in ontvangst, want deze positie geven we niet meer weg."

"Vooraf hadden we gezegd: doe het een keer niet voor jezelf, maar voor de supporters. Deze derby leeft enorm bij de supporters. De spelers pikten het goed op, want de strijd zat er goed in. Ook voetballend waren we beter. Uit verloren we verdiend, nu pakken we terecht drie punten."

Hans de Koning, trainer van TOP Oss, erkende dat Den Bosch de betere was. "Ik wil me er niet achter verstoppen, maar we hadden vandaag veel schorsingen en blessures. Het was puzzelen en we hebben wat uitgeprobeerd. Helaas heeft dat niet goed uitgepakt, maar daar leren we weer van."

"Vooral de tweede helft was het ver ondermaats, maar we moeten nu niet in paniek raken. Het zou mooi zijn als we straks in de play-offs nog eens tegen elkaar staan. Dan hebben we weer twee mooie wedstrijden. Dus Jan, zorg dat je rond deze positie blijft hangen", grapte De Koning tot slot.