Lodeweges: "We gingen op zeker spelen"

Olga (Nuongirl)
PSV boekte gisteren een gemakkelijke 2-0 overwinning op Vitesse. In eigen huis konden de Arnhemmers niks creëren. PSV-coach Dwight Lodeweges bekende dat hij zijn team op zeker liet spelen.

"Na een weifelend begin kwamen we beter in de wedstrijd. We wisten niet precies waar de ruimtes lagen, maar daarna kwamen we er wel door. We hebben gecontroleerd en zeven tot acht kansen gehad. Ook hebben we niks tot bijna niks weggegeven", begon Lodeweges op de persconferentie.

"Bij 1-0 sloop er iets in de ploeg van: ‘het zal toch niet weer’ zo gaan. Daarom haalden we het tempo een beetje eruit en gingen op zeker spelen. Het publiek vindt dat niet leuk en dat horen wij ook. Maar het resultaat was belangrijk. Ik vond ook dat de wedstrijd matiger leek dan het werkelijk was. Ik vond het eerlijk gezegd allemaal best redelijk."

De keuzeheer is in ieder geval content. "Ik ben heel blij met de overwinning, we hebben de negatieve spiraal doorbroken en zijn drie punten ingelopen op Heerenveen. Na afloop zei Phillip Cocu dat hij in zijn gloriejaren hier vaak genoeg heeft gewonnen met heel slecht voetbal en een kleine uitslag. Dan was het resultaat toch goed en zei niemand er wat over. Hier kunnen we iets mee," aldus Lodeweges.