Ecclestone kwaad op Formule 1-teams

Peterselieman
Formule 1-baas Bernie Ecclestone is kwaad op de teams dat ze een beslissing van de World Motor Sport Council hebben teruggedraaid. Dinsdag werd besloten dat de coureur met de meeste overwinningen wereldkampioen zou worden, maar vrijdag is dit door de protesten van de teams van tafel gegaan.

De organisatie van Formule 1-teams FOTA kwam met het plan dat de winnaar van de race twaalf punten moest geven in plaats van de huidige tien. Ecclestone reageerde door in plaats van zijn medaillesysteem het plan in te dienen dat de coureur met de meeste overwinningen wereldkampioen zou worden. Dit voorstel werd uiteindelijk aangenomen, maar ging vrijdag doordat de teams er niet mee instemden de prullenbak in.

"Het simpele feit is dat de sportieve reglementen er nu liggen en de FIA er niets tegen kan doen tot volgend jaar. Maar volgend jaar kunnen de teams er ook niets meer tegen doen", zei een verontwaardigde Ecclestone in de Daily Mail. "Het is erg zonde dat de fans en het publiek nu niet de strijd zouden zien die ze gekregen zouden hebben onder het systeem dat ik heb voorgesteld."

De teams gaan nu dit voorjaar met de FIA om tafel om voor het seizoen 2010 een voorstel over een nieuw puntensysteem te praten.