Bleekemolen acht titel nog mogelijk

Peterselieman
A1GP-coureur Jeroen Bleekemolen acht de titel voor Team Nederland nog mogelijk. Nederland heeft zeventien punten achterstand op leider Zwitserland met nog twee raceweekenden te gaan. Bleekemolen denkt dat deze achterstand te overbruggen is.

"Voor Kyalami zou ik hebben gezegd dat we absoluut uitgeschakeld waren, maar daar heeft iedereen kunnen zien hoe snel de zaken kunnen omdraaien", aldus de Nederlander op A1GP.com. "We hebben nu nog steeds kans op het kampioenschap, al hebben we ook wat geluk nodig. Vooral met de nieuwe regels waarbij je powerboost een keer mag gebruiken in de kwalificatie, is het erg moeilijk geworden om twee goede resultaten te behalen in een weekend."

Wat nog roet in het eten voor Nederland kan gooien is de regel dat dit jaar het slechtste resultaat niet mee zal tellen. In dat klassement heeft Nederland nu vijftig punten, wat zes minder is dan het huidige aantal. Team Ierland gaat daar aan de leiding met zeventig punten, wat betekent dat Robert Doornbos en Bleekemolen twintig punten in moeten lopen om kampioen te worden.