Mogelijke protesten tegen 'illegale' diffusers

Peterselieman
Er bestaat nog steeds onduidelijkheid over de legaliteit van de diffusers die gemonteerd zijn op de Formule 1-auto's van Brawn GP, Toyota en Williams. Er gaan geruchten dat er in Australië protesten tegen die teams ingediend gaan worden.

Enkele teams zijn het niet eens met de interpretatie van de regels door de drie teams en willen dat de FIA het ontwerp verbiedt. Volgens FIA-president Max Mosley is het nu te kort dag om daar een uitspraak over te doen.

"Er valt wat voor te zeggen om het ontwerp van deze teams illegaal te verklaren, maar er valt ook genoeg voor te zeggen om dat niet te doen. Het is een moeilijke discussie," aldus Mosley in The Daily Telegraph.

"Als de protesterende teams hun gedetailleerde bezwaren eerder hadden opgestuurd, was er meer tijd geweest om tot een oordeel te komen en duidelijkheid te geven. Nu zal dat waarschijnlijk pas in Melbourne gebeuren."

"Vroeg of laat zal de zaak worden voorgelegd aan de stewards en dan is het aan hen een besluit te nemen. Wie er ook wordt benadeeld, ik verwacht dat er protest zal worden aangetekend tegen deze beslissing. Dan zal het Court of Appeal uiteindelijk het laatste woord krijgen." aldus Mosley.