[IJshockey] Beslissingswedstrijd nodig

Denny (nyny83)
HYS Den Haag heeft een beslissingwedstrijd afgedwongen. Door de 4-2 overwinning van vrijdagavond komt de stand in de series op 2-2. De Hagenaren kwamen terug van een 0-2 achterstand in deze wedstrijd.

In het begin van de wedstrijd zag het daar echter niet naar uit. Den Haag begon vrij zwak. Wel had HYS meer puckbezit, maar buiten een paar kansloze afstandsschoten werd daar weinig mee gedaan. Tilburg leek daarentegen geconcentreerd op weg naar de derde titel op rij. Na tien minuten spelen kwamen zij dan ook op voorsprong door een harde one-timer van Don Nichols. Anderhalve minuut later was het weer raak na een uitbraak in een ondertalsituatie.

In de tweede periode begon Den Haag wel met de nodige felheid, maar de aanvallers konden alleen op doel schieten vanaf de zijkanten, waardoor Billy Thompson vaak eenvoudig kon redden. Tilburg kreeg wederom een uitbraak in ondertalsituatie, maar dit keer wist goalie Tim Knudsen redding te bieden. Drie minuten voor tijd wist Den Haag dan toch te scoren in een vier-tegen-driesituatie. Duncan Dalmao schoot de puck achter Billy Thompson na een uitstekend opgezet screen van Josh Mizerek. De gelijkmaker viel ook nog in deze periode. John Hecimovic maakte een pass op de inschaatsende Marcel Bruinsma, en die had geen moeite om de puck het doel in te werken.

In de derde periode was het zelfvertrouwen van HYS flink gegroeid en was de spanning in de ijshal flink gestegen. In de 48e minuut sloeg de vlam in de pan. Bjorn Willemse werkte John Gordon in de boarding maar kwam goed weg met twee minuten voor cross-checking. Jan Bohac kwam verhaal halen bij Willemse en mocht ook direct twee minuten afkoelen op de strafbank. John Gordon bleek snel weer verder te kunnen spelen. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd leek Tilburg de beslissende treffer te hebben gemaakt via Lance Monych, maar deze werd afgekeurd door arbiter Bergman. Er zou een speler in de crease (blauwe deel voor de doel) hebben gestaan. Monych gaf later aan dat dit niet het geval was.

Dit bleek het keerpunt in de wedstrijd, want twaalf seconden voor tijd bracht een uitstekende pass van Josh Mizerek Jan Bohac in stelling. De Tsjech twijfelde geen moment en liet de 3-2 optekenen, waarna de Uithof ontplofte van vreugde. Bohac scoorde vervolgens direct na de face-off in het lege net van de Tilburgers, waarna de wedstrijd definitief beslist was.