Heijblok: "Hard werken levert punten op"

Sjors (Sj0rSz)
Erik Heijblok speelde gisteravond, tijdens het duel tegen sc Heerenveen (2-0), een belangrijke rol. De doelman van De Graafschap verrichtte een paar belangrijke reddingen en zorgde ervoor dat zijn ploeg drie punten wist te pakken.

"We hebben niet super gevoetbald," aldus Heijblok tegenover de camera's van Eredivisie Live. "Maar we hebben hard gewerkt, geknokt voor elkaar en dat levert dus drie punten op. Dat is super belangrijk voor ons."

De Graafschap kon de punten in elk geval goed gebruiken, aangezien de ploeg nog altijd tegen degradatie vecht. "Je kent alle clichés wel, de drie punten zijn het belangrijkst. We willen ons zo snel mogelijk veilig spelen, het liefst volgende week al. Maar daar heb je niks over te zeggen. We willen een ploeg onder ons houden en dat is het streven. We zullen zes finales moeten spelen, wederom een cliché, maar het is zo."

Komend weekend zijn De Superboeren vrij, omdat er WK-kwalificatiewedstrijden op de rol staan. Dat komt de ploeg uit Doetinchem in elk geval goed uit. "We kunnen ons nu rustig richten op Vitesse. Als we iedere wedstrijd alles geven, zoals vanavond, dan komt het wel goed, hoop ik."