Ferguson:"Benítez heeft meer uitgegeven dan wij"

Olga (Nuongirl)
De rivaliserende coaches Rafael Benítez (Liverpool) en Alex Ferguson (Manchester United) hebben een nieuw onderwerp gevonden waarmee ze elkaar kunnen bestoken: de uitgaves aan nieuwe spelers.

Liverpool-coach Rafael Benítez beweerde dat Alex Ferguson meer dan 100 miljoen euro meer heeft uitgegeven dan hijzelf. De Manchester United-coach was het hier stellig mee oneens en gaf zijn medewerkers de opdracht te onderzoeken hoeveel beide coaches hebben uitgegeven vanaf het moment dat Benítez in dienst trad bij Liverpool (Ferguson was destijds reeds coach bij Manchester United).

Volgens de cijfers van Manchester United heeft Benítez ruim 24 miljoen euro meer uitgegeven dan Ferguson.

"Ik was stomverbaasd. Ik heb een aantal mensen van de afdeling sporttechnologie om dat te onderzoeken. De afgelopen jaren staat hij een straatlengte voor op ons als het gaat om uitgaven. Hij zegt dat wij meer kunnen uitgeven, maar hij heeft 24 miljoen euro meer uitgegeven dan ons. Men spreekt van een recessie, maar met de verlenging van het contract van Benítez denk ik dat daar bij Liverpool geen sprake van zal zijn," aldus Alex Ferguson