Spoedarbitrage tussen Fortuna en Boymans

Olga (Nuongirl)
Fortuna Sittard en aanvaller Ruud Boymans staan binnenkort tegenover elkaar bij een spoedarbitrage in Zeist. Boymans, volgend seizoen spelend voor VVV-Venlo, beweert dat hij geld krijgt van zijn huidige werkgever.

Volgens de aanvaller heeft hij contractueel gezien recht op 30% van de door VVV aan Fortuna betaalde transfersom. In Sittard zegt men deze passage in het contract van Boymans zich niet te kunnen herinneren.

"Toen Boymans anderhalf jaar geleden zijn contract bij Fortuna tekende, heeft directeur Hans Erkens de passage van dertig procent van een eventuele transfersom zelf ondertekend", beweert Boymans' zaakwaarnemer Arie Treffers tegenover het Algemeen Dagblad. "Eigenlijk is de zaak zo klaar als een klontje. Sinds wij eind december aanspraak op de clausule maakten, is het vanuit Sittard heel stil gebleven. Er rest niets anders dan spoedarbitrage bij de KNVB."

Treffers wil de zaak heel graag snel afhandelen. "We hebben te maken met een mogelijke fusie met Roda JC. Grote kans dat in dat geval dit soort zaken op de lange baan worden geschoven. Dat willen we niet. Ruud heeft recht op dat geld. Het is een substantieel bedrag."

Naar verluidt zou het om zeker 30.000 euro gaan. Treffers zegt dat VVV de transfersom reeds heeft overgemaakt aan Fortuna.