FOK!: Cha beste Aziaat ooit

Maikel (WeebI)
Volgens de users van het FOK!voetbalforum is Cha Bum-Kun de beste speler uit Azië en Oceanië. De Zuid-Koreaan was in de finale van het toernooi te sterk voor zijn veel jongere landgenoot Park Ji-Sung.

Cha vertrok na zeven seizoen in het efltal van de Korean Air Force naar Duitsland, waar hij na een seizoen bij Darmstadt bij Eintracht Frankfurt faam maakte. De aanvaller maakte met zijn frisse spel furore en bezorgde de Duitsers de UEFA Cup. Na vier seizoenen vertrok hij naar Bayer Leverkusen en wist ook daar de UEFA Cup te veroveren. Zijn enige andere prijs was een DFB-Pokal, maar is desondanks verkozen tot de beste Aziaat ooit. Zijn tegenstrever in de finale, oud-PSVer Park, heeft meer prijzen op zijn naam staan, maar legde het wel af met duidelijke cijfers: 38-13.

Op weg naar de finale schakelde Cha achtereenvolgens Amiri Shamsuddin, Xiang Sun, Koji Nakata, Mohamed Al-Deayea, Mark Viduka, Ali Daei en Harry Kewell uit. Kazuyoshi Miura, Zeljko Kalac, Haim Megrelashvili, John Aloisi, Hidetoshi Nakata, Ali Daei en Harry Kewell legden het achtereenvolgens af tegen Park. Onder de kwartfinalisten waren ook nog Tim Cahill en Shinji Ono.

Dit toernooi was onderdeel van een groter geheel, waarin we op zoek gaan naar de beste voetballer ooit. Eerder al waren George Weah, Diego Maradona, Pelé, Gerd Müller, Sir Bobby Charlton, Zinedine Zidane, Franco Baresi, Johan Cruijff, Alfredo di Stéfano en Ferenc Puskás de besten van respectievelijk Afrika, Argentinië, Brazilië, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje en Oost-Europa. Het volgende toernooi zal gaan om de beste speler van overig Zuid-Amerika, dus zonder Argentijnen en Brazilianen. De eerste ronde staat op het punt van beginnen. Wil je meestemmen, klik dan hier.