FOTA teleurgesteld over maatregelen FIA

Peterselieman
De Formula One Teams Association heeft haar blijk van teleurstelling getoond over de maatregelen die de FIA heeft getroffen om de Formule 1 goedkoper en aantrekkelijker te maken. De maatregelen zouden te snel zijn genomen zonder er goed over na te denken.

"De FOTA heeft kennis genomen van de door de FIA World Council genomen beslissingen. De FOTA wil haar teleurstelling en zorgen over uiten, aangezien de maatregelen op een eenzijdige manier zijn genomen. Door de regels zoals ze zijn opgesteld door de FIA zorgen loopt de Formule 1 het risico de essentie te verliezen die het tot een van de meest populaire sporten maakt," aldus FOTA-voorzitter Luca di Montezemelo in een verklaring.

"Gezien de tijdspanne waarin de maatregelen zijn genomen, vinden we het noodzakelijk om de nieuwe situatie grondig te analyseren. We willen er alles aan doen, vooral in deze moeilijke tijden, om stabiele reglementen te hebben, zonder voortdurende onrust. Dit kan namelijk verwarrend zijn voor de fabrikanten, teams, sponsoren en het publiek."

Een van de besluiten die de World Motor Sport Council dinsdag genomen heeft, is dat de coureur met de meeste zeges wereldkampioen wordt in de Formule 1. Ook zal er voor de teams vanaf 2010 een vrijwillige budgetlimiet van 30 miljoen euro per jaar komen. Wel wordt voor de teams die ervoor kiezen, de technologische ontwikkeling weer meer vrijgegeven. Het alternatief is een onbeperkt budget voor de teams maar met zeer beperkende reglementen.