Negen kandidaten voor WK 2018

Olga (Nuongirl)
Nederland en België moeten het opnemen tegen acht andere kandidaten voor de organisatie van het WK voetbal in 2018. Gisteren liep de deadline af voor landen om zich kandidaat te stellen voor de organisatie van het WK.

Vandaag maakte de FIFA de kandidaten voor de organisatie van het WK officieel bekend. In december 2010 beslist de wereldvoetbalbond welk land of landen dat toernooi mag organiseren. Naast die van Nederland en België is er een gezamenlijke kandidatuur van Spanje en Portugal. Australië, Engeland, Indonesië, Japan, Mexico, Rusland en de Verenigde Staten willen het toernooi alleen organiseren.

Alle landen die het toernooi in 2018 willen organiseren zijn ook direct kandidaat voor de organisatie van het toernooi in 2022. Qatar en Zuid-Korea stelden zich alleen kandidaat voor dat laatste toernooi. Ook daarover wordt in december volgend jaar beslist. Mocht het toernooi van 2018 worden toegwezen aan een land uit Europa, dan zijn de andere Europese landen kansloos voor de organisatie van het WK vier jaar later.