Orie: "Tevreden, maar het moet anders"

Olga (Nuongirl)
De coach van de DSB-schaatsploeg,Jac Orie, heeft gezegd dat hij tevreden terugkijkt op afgelopen seizoen.

Wel had hij tijdens het WK afstanden, afgelopen week in Vanvouver, gezien waar het aan schortte: de laatste ronde en de bochten van zijn sprinters moeten volgend seizoen beter. “Wedden dat dat lukt?”, aldus Oire die desalniettmin tevreden is. "Niet buitengewoon tevreden over dit seizoen, maar tevreden. We hebben natuurlijk bakken pr’s gereden dit jaar.”

Tijdens het WK afstanden was er voor zijn sprinters alleen brons voor Margot Boer op de 1.000 meter. Volgens de schaatstrainer is de ‘superscherpte’ van zijn rijders in de laatste ronde verminderd. “Dus daar moeten we een buffertje zien te bouwen, zodat we dat volgend jaar ook nog kunnen aan het einde van het jaar. Die laatste ronde is het eerste dat er bij ons aangaat. In het begin van het seizoen ging dat nog goed, maar hier niet meer. Dat laatste rondje is ons zwakste aspect.”

Overigens is dat niet het enige probleem zei Orie, ook hebben zijn schaatsers problemen met de bochten als de snelheid heel hoog ligt. "Dat is in Vancouver, op deze laaglandbaan, nog niet zo’n probleem, maar die andere jongens, die voor ons eindigden op de 1000 meter, die rijden die bochten net iets beter en in die bochten wordt het verschil gemaakt. En wedden dat we dat er uit krijgen bij mijn jongens? Mijn jongens gaan volgend jaar de bochten anders schaatsen. Ik denk dat je het kunt gaan zien, niet alleen in de eindtijd, maar ook op televisie.”