Uitspraken Van Veldhoven krijgen staartje

Sjors (Sj0rSz)
De aanklager betaald voetbal van de KNVB start een onderzoek naar de aantijgingen van Harm van Veldhoven aan het adres van arbiter Richard Liesveld. De oefenmeester van Roda JC gaf de scheidsrechter namelijk de schuld van de verloren wedstrijd tegen FC Groningen (2-0).

"Je vraagt je af wie aan het fluiten was: de scheidsrechter of het publiek? Het publiek bepaalde wie geel kreeg," was de ongezouten kritiek van Van Veldhoven na afloop van de wedstrijd. Hij refereerde ook nog naar de beslissingen van het arbitrale kwartet in andere wedstrijden. "Ik zie al weken rare dingen gebeuren. Ik heb steeds meer het gevoel dat Kerkrade te ver weg is en de fusie al beklonken is. Daardoor is het moeilijk voor ons iets af te dwingen. Dat ligt me zwaar op de maag."

Deze uitspraken zijn voor de aanklager de reden om een vooronderzoek te starten. Van Veldhoven zou door zijn uitspraken een aantal regels overtreden hebben, die in de gedragscode voor officials betaald voetbal staan. Daarnaast is de oefenmeester niet van plan zijn uitspraken niet terug te nemen.

Roda JC vertoeft momenteel op de zestiende plaats in de Eredivisie. Het verschil met De Graafschap, dat nu laatste staat, bedraagt slechts twee punten. Ook het verschil met de vijftiende plaats is maar twee punten.