Franse pers: "Gerets is een tovenaar"

Olga (Nuongirl)
Ajax kan morgen de borst nat maken in de UEFA Cup-wedstrijd tegen Olympique Marseille, althans volgens de Franse media. De Fransen beschikken namelijk over de Belgische trainer Eric Gerets, sinds afgelopen zondag 'een tovenaar' volgens de media in Frankrijk.

"De Belgische trainer heeft zijn ploeg weer volkomen in de hand. Dat bleek na de zege in Parijs op PSG", luidde het lyrische commentaar van L'Équipe na de 1-3 overwinning van Marseille in de topper tegen rivaal Paris Saint-Germain. Hierdoor is L'OM weer helemaal terug in de strijd om de Franse titel.

"Sommige spelers werden ietwat ontzien, evenwel zonder het nodige succes. Nu is het geduld van Gerets op. De Belg heeft lak aan pseudo-vedetten. Sterspelers als Hatem Ben Arfa en Mamadou Niang kregen tegen PSG een plek op de bank. Een berekende gok, die goed uitpakte", aldus het verdere commentaar van de Franse krant.

"Nu vrijwel iederen bij OM fit is, zal de solidariteit in de groep erg belangrijk worden. De landstitel en de UEFA Cup hangen ervan af", wordt er gezegd over de ploeg van Gerets, wiens contract aan het einde van dit seizoen afloopt. "Maar met zijn prestaties zet Gerets het bestuur flink onder druk."