Adriaanse belangrijke kandidaat PSV

Sjors (Sj0rSz)
Co Adriaanse is in de race voor het trainerschap bij PSV. De Raad van Commissarissen (RvC) van de Eindhovense club heeft de oefenmeester, die nu nog bij Red Bull Salzburg onder contract staat, als kandidaat naar voren geschoven.

De kandidatuur van Adriaanse is nog afkomstig van president-commissaris Frits Schuitema en diens voorganger Jan Timmer. Beide heren overleggen regelmatig over de beleidszaken binnen PSV.

Adriaanse gaf eerder al aan oren te hebben naar de functie van trainer bij de Eindhovense formatie. Daarnaast heeft hij zijn huidige contract bij Red Bull Salzburg nog niet verlengd, omdat hij graag nog eens bij een Nederlandse topploeg aan de slag zou gaan. In het verleden was de 61-jarige trainer ook al actief voor onder andere Willem II, AZ en Ajax.

De RvC nam de beslissing, om Adriaanse naar voren te schuiven, ook door het feit dat er nog altijd onduidelijkheid bestaat rond de toekomst van Fred Rutten. Deze trainer staat nog tot medio 2010 bij Schalke 04 onder contract. Daarnaast heeft zijn zaakwaarnemer, Kees Ploegsma, laten weten dat hij niet van plan is om zelf zijn biezen te pakken.