Völler: "Olimpico niet geschikt voor voetbal"

Olga (Nuongirl)
Als speler van AS Roma behaalde hij er veel successen, maar volgens Rudi Völler is het Olympisch stadion van Rome niet geschikt voor voetbalwedstrijden. Een opmerkelijke uitspraak, aangezien eind mei de finale van de Champions League daar wordt gespeeld.

Völler, die van 1987 tot 1992 bij AS Roma speelde, was in Rome om de bal te presenteren die bij de aankomende finale zal worden gebruikt. Olimpico brengt door de Duitser veel mooie herinneringen naar boven.

"Stadio Olimpico is een leuk stadion," vertelt Völler tegenover Iris Press. "Ik heb hier mooie momenten meegemaakt; met AS Roma, maar ook het nationale team waarmee we in 1990 wereldkampioen werden."

Ondanks de herinneringen vindt Völler het stadion niet geschikt voor voetbal. "Dit is geen echt voetbalstadion vanwege die sintelbaan. De tribunes staan ver van het veld, waardoor je de wedstrijd niet goed kunt zien."

De oud-topvoetballer hoopt dat er in Italië de komende jaren nieuwe stadions zullen worden gebouwd. "Hopelijk willen de clubs geld investeren in moderne stadions, die meer geschikt zijn voor het voetbal. Ook in Italië wil men stadions die vergelijkbaar zijn met die in Frankrijk, Engeland en Spanje en de stadions die wij voor het WK van 2006 hebben gebouwd."