BMW Sauber kan met KERS racen

Peterselieman
Het Formule 1-team van BMW Sauber heeft aangegeven dat het Kinetic Energy Recovery System ver genoeg ontwikkeld is om er mee te gaan racen. Het is echter onduidelijk of de renstal ook direct vanaf de start van het seizoen het systeem in wil gaan zetten.

Teambaas Mario Theissen zegt dat per race bekeken zal worden of het nadeel van het extra gewicht van het systeem opweegt tegen de voordelen. "Met het systeem hebben we gedurende 6,6 seconden per ronde 82 PK extra. Aan de andere kant staat dat het systeem extra gewicht aan de auto toevoegt en de balans en bandenslijtage anders maakt. Dit moeten we telkens per coureur en per circuit bekijken."

BMW heeft de introductie van KERS de afgelopen jaren gesteund en Theissen is dan ook blij met de door het team geboekte progressie. "Het terugwinnen van de remenergie betekent het betreden van een heel nieuw terrein in de Formule 1. Dit was een grote uitdaging; eentje die wij met veel inzet en doorzettingsvermogen opgepakt hebben."

Als ik zie wat we allemaal in korte tijd bereikt hebben, dan is dat erg indrukwekkend. Op dit gebied heeft de Formule 1 de handschoen van het versnellen van de technologische ontwikkelingen voor de toekomstige straatauto's opgepakt," aldus Theissen.