Contador had niets te verliezen

Sjors (Sj0rSz)
Alberto Contador beŽindigde Parijs-Nice op de vierde palats in het algemeen klassement. In de laatste etappe, die gisteren werd verreden, probeerde de Spanjaard alles om de gele trui terug in zijn bezit te krijgen. Zijn missie faalde uiteindelijk.

Contador kwam als tweede over de finish tijdens de laatste rit van de etappekoers. "Na de voorlaatste etappe heb ik tegen mijn ploeggenoten gezegd dat ik het wilde proberen, tot aan de meet in Nice," liet de renner van Astana weten. "Ik wist dat aanvallen aan de voet van de Col de la Porte, met nog tachtig kilometer te gaan, erg moeilijk was. Maar ik had niks te verliezen en genoeg motivatie om te vechten."

Daarnaast maakte Contador ook de balans nog even op. "Ik vertrek erg content en moraal gezien voel ik me beter dan de uiteindelijke vierde plaats. Ik heb laten zien dat mijn trainingen erg goed gaan."

De Spaanse renner zal zich nu op de Ronde van Casillia y Leon gaan richten. "Ik zal daar niet met dezelfde motivatie staan als in Parijs-Nice. Daar zal ik meer aan voorbereiding denken dan aan de overwinning. We zullen wel zijn hoe de wedstrijd daar gaat, niet vergeten dat het team daar sterker zal zijn dan het team hier."