Van Veldhoven neemt uitspraken niet terug

Olga (Nuongirl)
Roda JC-trainer Harm van Veldhoven verbaasde vrijdagavond door te beweren dat het erop lijkt dat de KNVB de club uit Kerkrade uit de Eredivisie wil hebben. Ook nu de gemoederen wat bedaard zijn, blijft Van Veldhoven achter zijn woorden staan.

"Ik heb die uitspraken niet gedaan in de emotie na een wedstrijd. Ik vind nog steeds dat de afgelopen tijd een aantal duels eigenaardig is verlopen", aldus Van Velhoven tegenover het Eindhovens Dagblad. "Dat geldt niet alleen voor ons. Bij Heerenveen-Sparta zie ik zaterdag ook een paar vreemde dingen gebeuren."

"Als je een fout maakt, geef het dan toe", gaat de oefenmeester door met zijn betoog. "We maken allemaal fouten. Tegen PSV krijgen we een strafschop tegen nadat Kah een bal in het gezicht had gekregen. Die scheidsrechter durfde zijn fout tenminste toe te geven. Maar vrijdag draaide de scheidsrechter er constant omheen."

"Van Gaal, Van Basten en Jans mogen zich wel beklagen. Als de trainer van een kleinere club het roept, staat alles op z'n kop. Maar wij moeten niet over ons heen laten lopen. Ik vond het belangrijk onze stem te laten horen. Dat heb ik nu gedaan en daarmee is het wat mij betreft gedaan."