Inzaghi maakt 300e doelpunt

Sjors (Sj0rSz)
Filippo Inzaghi is er zondag in geslaagd om zijn 300e doelpunt als profvoetballer te maken. Dit deed de Italiaan in het competitieduel tegen Siena (1-5), waarin hij twee keer wist te scoren.

Inzaghi maakte zijn doelpunten in de Italiaanse Serie A, de nationale beker en diverse internationale toernooien voor onder andere AC Milan, Juventus en Atalanta. Zijn allereerste doelpunt maakte de 35-jarige voetballer in 1992. Toen was Siena ook de tegenstander en kwam de Italiaan nog uit voor Leffe.

Toen het 300e doelpunt een feit was, toonde Inzaghi het aanwezige publiek een t-shirt met de tekst 300. "Dat had ik zaterdag gemaakt, ik wist dat mijn eerste goal tegen Siena was, het zou het lot zijn dat ik mijn 300ste tegen dezelfde club zou maken," liet de spits na afloop weten.

Inzaghi is overigens nog niet van plan om te stoppen met het maken van doelpunten. "Ik wil zo lang mogelijk doorgaan. Mezelf kennende zal het een zware dag worden als ik moet stoppen. Maar ik prijs me gelukkig met onze coach, die me af en toe ontziet tijdens de training. Ik ben bijna 36 en ik kan niet meer aan alles meedoen."