'Vrije transfer dure Feyenoorders'

Olga (Nuongirl)
De Telegraaf meldt dat, behalve de door Michel Perridon voorgestelde salarisvermindering, er meer maatregelen op stapel staan om drastisch te bezuinigen.

Er zou worden overwogen om een aantal grootverdieners in de selectie een vrije transfer te gunnen. Op deze manier zou de salarispost kunnen worden teruggebracht zonder over de hele linie op het salaris te korten. Tim de Cler, Roy Makaay, Denny Landzaat en Kevin Hofland zouden enkele van de namen zijn die daarvoor in aanmerking zouden kunnen komen. De leiding van Feyenoord zou dit hebben besproken met de groep investeerders.

De algemeen directeur van Feyenoord, Eric Gudde, heeft gezegd dat hij niet blij is met de uitspraken van Perridon over salarisvermindering in de media. Wel erkent Gudde dat er maatregelen moeten worden genomen: "We moeten met een sluitende begroting komen en daarvoor biedt de kaasschaafmethode onvoldoende soelaas. Er zullen drastische maatregelen volgen in het belang van het voortbestaan van Feyenoord. Daarvan zijn alle partijen overtuigd".

De groep investeerders wil niet dat hun geld wordt gebruikt om de schuld van 21 miljoen euro af te bouwen, iets wat Gudde begrijpt. "Begrijpelijk, die is opgebouwd in het verleden en daarvoor wensen ze niet op te draaien. Daar moet Feyenoord een oplossing voor vinden. Door middel van een sluitende begroting, betere prestaties en een paar grote transfers."

De uitspraken van afgelopen weekend van Perridon over salarisvermindering zijn verkeerd gevallen bij de selectie van de Rotterdamse club. "Contracten moeten worden gerespecteerd en bij dit soort uitspraken heeft op dit moment niemand baat. Er moet rust zijn, zodat wij ons volledig kunnen concentreren op het sportieve", aldus aanvoerder Giovanni van Bronckhorst.

Feyenoords president-commissaris Dick van Well zei gisteren overigens dat de spelers niet bang hoeven te zijn dat ze salaris moeten inleveren.