Heijblok boos op Suárez en Haverkort

Olga (Nuongirl)
De Graafschap-doelman Erik Heijblok was na afloop van de wedstrijd tegen Ajax enorm boos op Ajax-aanvaller Luis Suárez, die in zijn ogen te veel theater had gemaakt tijdens het duel. Ook scheidsrechter Ben Haverkort was het lijdend voorwerp van de kritiek van Heijblok.

Zo vond de doelman dat Haverkort in de fout ging bij de vrije trap waaruit de 1-0 van Suárez viel. "Ik stond er recht achter, het was echt een schande dat Haverkort daar een vrije trap voor gaf", zei Heijblok tegen De Gelderlander.

Toen Suárez na rust een strafschop kreeg na een overtreding van Leon Hese, knapte Heijblok wederom uit zijn vel. "Als dat een penalty is, dan weet ik het niet meer. Even daarvoor deed Suárez ook al zoiets. Toen ging hij neer en deed hij of hij iets had gebroken. Toen hij zag dat Ajax de bal niet uitspeelde, stond hij ineens op. Als ik scheidsrechter was geweest, had ik hem meteen geel gegeven. Sommigen zeggen dat het slim is, ik noem het gewoon spelbederf. Haverkort floot vandaag slecht. Maar voor alle duidelijkheid, dat is niet de reden dat wij hier verloren hebben."

"Dat we nu onderaan staan, doet pijn. De laatste drie duels, tegen Twente voor de beker, tegen Heracles en vandaag bij Ajax, hebben we het naar omstandigheden goed gedaan. Ik voel wel een basis voor de rest van de competitie, het is niet zo dat we ons al bij de situatie hebben neergelegd."