Sánchez winnaar van Parijs-Nice

Sjors (Sj0rSz)
Luis León Sanchez heeft de 67e editie van Parijs-Nice op zijn naam geschreven. De Spanjaard, die in dienst van Caisse d'Erpange rijdt, pakte zaterdag de gele trui van Alberto Contador af en wist deze zondag te behouden. Antonio Colom won overigens de laatste etappe van de rittenkoers.

In de laatste etappe, die in Nice begon en eindigde, koos Contador op weg naar de Col de la Porte al voor de aanval. Hij kreeg gezelschap van Hernandez, Taaramae, Lopez-Garcia en Casar. Deze groep passeerde ook als eerste de top.

Het tweede colletje van de dag, de Col de la Turbie, passeerde Contador ook als eerste. Toen waren alleen Lopez-Gárcia en Casar nog open van het groepje. Op de laatste berg, de Col d'Eze, was de Spanjaard nog als enige over. Tijdens de afdaling van de derde en laatste col wisten Schleck en Colom bij de renner van Astana aan te sluiten.

In de laatste sprint van Parijs-Nice wist Colom zijn twee opponenten uiteindelijk voor te blijven en kwam als eerste over de finish. Sánchez slaagde er in de finale niet in om bij de drie koplopers te komen, maar gaf slechts 0,17 seconden toe. Dat was voldoende om de gele trui te behouden en de eindzege in de wacht te slepen.