[WK] Nesbitt wint, Boer derde

Peterselieman
Christine Nesbitt heeft bij de WK afstanden in Vancouver de 1.000 meter bij de vrouwen gewonnen. De Canadese bleef in eigen land met een tijd van 1:16.28 Anni Friesinger en Margot Boer voor.

De eerste serieuze tijd kwam in Canada op de klokken door de Chinese wereldkampioene sprint Beixing Wang. Een rit later was het echter Natasja Bruintjes die met 1:16.80 ruim onder die tijd doorging. Deze tijd bleef lang staan, doordat onder meer de andere Chinese rijdsters en de Japanse favoriete Sayori Yoshii net niet aan de tijd van de Nederlandse kwamen.

In de tiende rit moest Friesinger het tegen Boer opnemen. De Nederlandse bleef de Duitse favoriete lang voor, maar in de laatste bocht kwam Friesinger onderdoor en doken beide rijdsters onder de tijd van Bruintjes. Een rit later Nesbitt die in de laatste ronde met Laurine van Riessen afrekende nipt onder de snelste tijd doorging. In de laatste rit waren het Kristina Groves en Shannon Rempel die het tegen elkaar opnamen. Beide rijdsters kwamen echter niet in de buurt van de snelste tijden, waardoor Nesbitt kon zegevieren.

Uitslag 1.000 meter dames

Pos.SchaatssterLandTijd
1 Christine Nesbitt Canada1:16.28
2 Anni FriesingerDuitsland1:16.32
3 Margot BoerNederland1:16.44
4 Natasja BruintjesNederland1:16.80
5 Sayuri YoshiiJapan1:16.82
8 Laurine van RiessenNederland1:17.03