Kubica: "Brawn GP geduchte tegenstander"

Olga (Nuongirl)
Drie jaar geleden, in 2006, begon BMW haar eigen Formule 1-team met een meerjarenplan. Een zege in het derde jaar in de Formule 1 was een van die doelen. Dat lukte afgelopen seizoen. Voor komend seizoen is het doel om mee te doen in de strijd om de titel.

Robert Kubica weet echter nog niet of het Duitse team helemaal klaar is voor de strijd om de titel. De Pool denkt dat er in ieder geval veel concurrentie te verwachten valt van Brawn GP. "Het blijft afwachten. Onze ambities en doelen zijn natuurlijk erg hoog, maar tijdens de test van deze week bleek wel hoe dicht het veld bij elkaar zit en hoe competitief de concurrentie is. Om te winnen moeten we de snelste zijn. Vroeger moest je op een paar gebieden van de auto beter zijn dan de rest, maar tegenwoordig lijkt het wel alsof je op élk vlak de beste moet zijn," aldus Kubica in een gesprek met Formula1.com.

Net als Fernando Alonso en Felipe Massa ziet ook Kubica een geduchte tegenstander in Brawn GP. "Ik ben aan de ene kant verbaasd, en aan de andere kant erg blij dat Brawn Grand Prix onze concurrent is. Ze doen het ontzettend goed. Er is wel speculatie dat ze met weinig benzine rijden, maar daar geloof ik niet zoveel van. Ze zijn gewoon erg competitief. Over twee weken zullen we in de kwalificatie wel zien wie de zaken goed voor elkaar heeft."