sc Heerenveen legt talenten vast

Olga (Nuongirl)
sc Heerenveen heeft twee toptalenten aangetrokken. Het gaat om de 17-jarige Servische middenvelder Filip Djuricic en de even oude Macedonische aanvaller Samir Fazli.

Djuricic, die ook op interesse kon rekenen van Ajax en Manchester United, zal zich begin 2010 in Friesland melden. Hij wordt in eigen land gezien als een groot talent. Ajax-scout Gerrie Mühren noemde Djuricic, een aanvallende middenvelder, zelfs de Cruijff van de Balkan. De Serviër tekent een contract voor 2,5 jaar.

Fazli, die eind juni al naar Heerenveen vertrekt, tekent een contract voor vijf jaar. Fazli kan op alle posities in de aanval uit de voeten en geldt in zijn vaderland Macedonië als een groot talent. Fazli is afkomstig van FK Makedonija en jeugdinternational en maakte onlangs zijn debuut bij het Macedonisch elftal onder de 21 in de met 3-0 gewonnen interland tegen Montenegro.

De directeur van Heerenveen, Yme Kuiper, is blij met de komst van het tweetal. "Dit zijn twee bovenmodale talenten die het in zich hebben om vrij snel de stap naar het eerste elftal te maken. Natuurlijk moet de praktijk uitwijzen hoe vlot ze zich ontwikkelen, maar in potentie hebben we met twee uitzonderlijke voetballers te maken."