Walcott:"Beattie één van de beste penaltynemers"

Ermin (TheClown1)
De kwartfinale werd door Arsenal behaald maar het ging bepaald niet makkelijk. De ploeg uit Londen had strafschoppen nodig om AS Roma uit te schakelen. Theo Walcott was een van de spelers die een penalty benutte.

De jonge aanvaller zegt dat hij de kunst van strafschoppen nemen geleerd heeft van oud-teamgenoot James Beattie. "Mijn keel werd helemaal droog toen ik richting de bal liep, maar ik heb de keeper niet één keer aangekeken. Dat heb ik van James Beattie geleerd, toen we allebei bij Southampton speelden. James is absoluut één van de beste penaltynemers van Europa. Volgens hem kan oogcontact met de keeper je soms enigszins van je stuk brengen. Je moet positief blijven denken", begint het talent op de clubsite van Arsenal.

"Mijn penalty was misschien niet goed, maar hij zat. Daar gaat het om. Eerlijk gezegd was dit een mooie ervaring. Het was de eerste strafschoppenserie uit mijn carrière en het is knap van onze jonge ploeg dat we hebben gewonnen. In de kleedkamer vierden we deze zege, alsof we wereldkampioen geworden waren."