Schweertman snel klaar in Kuala Lumpur

Stefan (sportfreak)
Piedro Schweertman is vandaag (plaatselijke tijd) al in de eerste ronde uitgeschakeld van de NSC Series #3 2009. In de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur was de 25-jarige Nederlander in de openingsronde van het zogenaamde PSA Super Satellite toernooi niet opgewassen tegen de jonge Pakistaan Waqar Mehboob.

De ongeplaatste Schweertman, vorige maand nog finalist tijdens het NK Squash 2009, won nog wel de eerste game, maar moest daarna zijn hoofd diep buigen voor de nummer zeven van de plaatsingslijst. Het werd uiteindelijk 11-9, 6-11, 4-11, 3-11. In de kwartfinale van het met zesduizend Amerikaanse dollars gedoteerde proftoernooi moet de getalenteerde Mehboob, behorende tot de vijf beste jeugdspelers ter wereld, het nu opnemen tegen zijn ervaren landgenoot Shahid Zaman (1).

Voor Schweertman, de nummer 131 van de wereld, was het overigens pas de eerste keer dat hij een PSA toernooi speelde buiten Europa. Volgende week speelt de inwoner van Amstelveen zijn tweede toernooi buiten de Europese grenzen. Dan doet de speler van HSRC De Diepput mee aan de NSC Series #4 2009, het vierde toernooi uit een reeks van proftoernooien in Maleisië. De Nederlander moet zich daarvoor wel eerst zien te kwalificeren. Ook Vanessa Atkinson komt dan in actie in het damestoernooi.