Lodeweges geeft Dzsudzsák plezier in voetbal terug

Olga (Nuongirl)
Eén van de spelers die helemaal is opgeleefd bij PSV onder interim-trainer Dwight Lodeweges is aanvaller Balázs Dzsudzsák. De Hongaarse linkspoot is onder Lodeweges basisspeler en scoorde sinds het vertrek van Huub Stevens vijf van zijn zeven competitietreffers dit seizoen.

De 22-jarige Dzsudzsák was afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen FC Twente wederom trefzeker voor PSV. Zijn goal bleek uiteindelijk net niet genoeg te zijn voor de winst, maar de stijgende lijn van de laatste weken zette de Hongaar tegen de Tukkers voort.

Voor Dzsudzsák is het niet moeilijk aan te geven waarom het eerder onder Stevens niet lukte en nu onder Lodeweges wel. "Ik speel weer met vertrouwen", zegt de linkspoot tegenover Sportweek. "Iedereen vraagt hoe het kan dat ik onder Dwight Lodeweges beter presteer dan onder Huub Stevens. Maar dat is niet zo moeilijk om uit te leggen."

"Lodeweges heeft in gesprekken nadrukkelijk het vertrouwen in me uitgesproken. Hij zei: 'Ik wil je één-tegen-één-duels zien aangaan, ik wil dat je voorzetten geeft, ik wil je op doel zien schieten.' Je zou kunnen zeggen dat ik onder Lodeweges het plezier in het voetballen heb teruggevonden."