Gerrard barst van het vertrouwen

Olga (Nuongirl)
Liverpool-aanvoerder Steven Gerrard heeft er alle vertrouwen in dat zijn ploeg vanavond Real Madrid zal uitschakelen in de achtste finale van de Champions League. Op Anfield Road moeten Gerrard en co een 1-0 voorsprong zien te verdedigen.

"De afgelopen jaren hebben we bewezen dat we elke club waar dan ook kunnen verslaan. Met daarnaast onze matchwinners in het team zijn we vol vertrouwen over een goede afloop vanavond", zegt de middenvelder vol optimisme op de website van Liverpool.

"Natuurlijk respecteren we Real, we weten dat we er nog niet zijn en zullen de wedstrijd van vanavond dan ook niet licht opnemen. Maar wij hebben een uitgoal te verdedigen op Anfield Road. Het eerste doelpunt is cruciaal. Als Real scoort dan staan we weer gelijk, maar dat willen we hoe dan ook voorkomen. Wij willen als eerst scoren en daarmee de wedstrijd op slot gooien."

Gerrard denkt overigens niet dat de spelers van Real Madrid onder de indruk zullen zijn van de atmosfeer op Anfield Road. "Ze zullen niet in shock raken", aldus de captain van The Reds. "Ze hebben grote spelers in het team die gewend zijn om grote wedstrijden te spelen. Ik denk dat ze er alleen maar van zullen genieten. Maar ik hoop dat ze murw geslagen het vliegtuig in gaan terug naar huis, omdat wij ze hebben verslagen."