Chavanel troeft Rabo-renners af in Parijs-Nice

Sjors (Sj0rSz)
Sylvain Chavanel heeft tijdens Parijs-Nice een dubbelslag geslagen. De Fransman van Quick-Step pakte de zege tijdens de derde etappe en ook de gele leiderstrui. Juan Antonio Flecha en Sebastian Langeveld kwamen op de meet net te kort.

Kort na de start van de derde rit ontstond een kopgroep van vijf renners. Deze bestond uit Tom Veelers (Skil-Shimano), Jürgen Roelandts (Silence-Lotto), Christophe Le Mével (Française des Jeux), Stéphane Augé (Cofidis) en Maciej Bodnar (Liquigas). Zij wisten een maximale voorsprong van zeven minuten op het peloton te pakken. De meute deed het vandaag rustig aan, omdat het weer slecht was.

Na het passeren van de Col de la Bosse werd het tempo door Rabobank opgevoerd. Op 30 kilometer van de finish vond een hergroepering plaats. Bodnar had de kopgroep inmiddels verlaten, maar Gárate, Flecha, Langeveld (allen Rabobank), Chavanel, Seeldraeyers (beiden Quick-Step) en Burghardt (Team Columbia) wisten aan te sluiten.

De kopgroep slaagde er in om het verschil met de achtervolgers tot meer dan één minuut op te voeren. Veelers en Le Mével moesten afhaken en vijf kilometer voor de finish kreeg Burghardt een lekke band. In de finale probeerde Langeveld, door middel van een demarrage, de dagzege te pakken. Hij werd echter door Chavanel voorbij gereden, die zijn medevluchters uiteindelijk het nakijken gaf.