Van Dijk wil nog wel een jaartje door

Sjors (Sj0rSz)
Met 40 jaar en 52 dagen is Feyenoord-doelman Rob van Dijk de oudste Eredivisie-speler van de Rotterdammers aller tijden. De ervaren goalie heeft echter nog geen genoeg van het voetbal en wil na dit seizoen nog wel een jaartje door.

Het gevoel dat hij aan zijn laatste maanden als profvoetballer bezig is, is er bij Van Dijk niet echt. "Natuurlijk schiet wel even door je hoofd dat NAC-uit je laatste wedstrijd kan zijn. Het is nu maart en in juli loopt mijn contract af, dus weet je het nooit. Maar ik heb het idee dat ik nog een jaar door kan. Waarom niet? Stoppen kan altijd nog wel", zegt de routinier in een gesprek met het Algemeen Dagblad.

Oud-doelman Jan Jongbloed is momenteel nog altijd de oudste Eredivisie-speler in de geschiedenis van het Nederlandse betaalde voetbal. Van Dijk denkt niet dat hij hem gaat evenaren. "Hij was 44. Ik ga er niet vanuit dat ik dat haal", aldus Van Dijk. "Maar ik voel me fit. Het gaat me nog makkelijk af, dan is het zonde om te stoppen."

De veteraan zou graag bij de Rotterdammers blijven. "Het ligt er natuurlijk aan wat Feyenoord wil, maar ik ben er wel voor in. Nee, daar heb ik nog niet over gesproken met de clubleiding. Ik denk niet dat de prioriteiten van Mario Been en Leo Beenhakker bij een tweede keeper liggen. Ze zullen eerst kijken hoe ze de rest van het team kunnen opbouwen."